RiUS:n Masterit onnistuivat pitkässäkin altaassa

Turun mitalistit (2)
Riihimäen Uimaseuran Masters-uimarit ottivat osaa kymmenen hengen ryhmällä Turussa käytyihin pitkän radan Mastersmestaruusuinteihin. Menestys oli totuttuun tapaan melko mukava. Siitä osoituksena vaikkapa se, että seurapisteissä RiUS oli 18:s kun uimareita oli kaikkiaan 70 seurasta. Viikonlopun kruunasi SM-pronssi joka tulimiesten  4×100 metrin sekauintiviestissä kisojen päätöslajissa.

Heti kisojen avausmatkalla 400 metrin sekauinnissa Mauri Ekholm otti kultaa. Ekholm nappasi kultaa kisoissa myös 100 ja 200 metrin selkäuinnista sekä pronssin 50 metrin selkäuinnissa ja 200 metrin sekauinnissa.

1500 metrin pitkällä matkalla oli ensikertalaisena mastereihin Tervakoskelta liittynyt Arto Mutanen. Triathlonisti paineli omassa ikäsarjassaan hienosti hopealle ajalla 24.26,25. Mitaleille kisoissa RiUS:sta pääsivät myös Tuija Alanko 200 metrin sekauinnissa ja  Jorma Heinonen 100 metrin rintauinnissa. Alanko oli neljäs 50 metrin perhosuinnissa. Heinoselle tuli useampi pistesija eri matkoilla.

Pistesijoja nappasivat sitten lähes kaikki muut masterit. Esimerkiksi Esko Turunen oli 200 metrin vapaassa viides ja 100 metrillä kuudes. Katja Anttila oli lähellä mitalia 50 metrin rintauinnissa (4:s) ja viidennet sijat kirjatiin 100 metrin rinnasta ja 200 metrin sekauinnista.

Ismo Voutilainen oli kerran neljäs (200 m sku), kerran viides (100 m vu) ja kahdesti kuudes.  Stiliyan Tabandzhov ui kisoissa kaikkiaan neljä matkaa ja teki kaikilla uuden oman pitkän radan ennätyksen. Paras sijoitus oli seitsemän 100 metrin perhostelussa.

Masters-ryhmän urakkamies oli Ari Savulahti. Hän ui peräti kuusi henkilökohtaista starttia. Sijoitukset vaihtelivat sijojen 4 (50 m selkää) ja 15 (50 m vapaa) välillä. Matti Saraneva pulahti altaaseen neljästi ollen sijoilla 10-17.

RiUS otti pronssiviestin lisäksi osaa myös neljään muuhun viestiin. Mix-sarjan (2 naista, 2 miestä) 4×50 sekaviesti toi sijan kuusi ja sama sijoitus oli vapariviestissä. Miesten 4×50 metrin vapari- ja sekauinti viestiessä sijoitus oli molemmissa kahdeksas. Mix-joukkueissa uivat Alanko, Anttila, Ekholm ja Voutilainen. Miesten pronssiviesti joukkueessa olivat Ekholm, Saraneva, Voutilainen ja Turunen.

Seuraavan kerran masterit uivat lyhyen radan SM-mitaleista maaliskuussa Kokkolassa.

Teksti Pasi Natunen