RiUS Mastersien viesti kaupungin päättäjille

Arvoisat kaupunginvaltuutetut ja kaupungin edustajat,

Tiedoksenne Riihimäen Uimaseuran Masters-ryhmän kannanotto kaupungin esittämiin tilamaksukorotuksiin. Tiedote Masters-paattajaiset_05-12-14

Ymmärrämme kuntatalouden haasteet ja kohtuulliset korotustarpeet, joihin varmasti olisi löydettävissä yhteinen kompromissi.

Toivomme Teiltä ymmärrystä, harkintaa ja rohkeutta olla hyväksymättä esitystä asioista päättäessänne 15.12.2014. Esitetty korotusmalli menee moninkerroin yli taloudellisten mahdollisuuksien ja on erityisen epäoikeudenmukainen verrattuna esimerkiksi harrastuksen jatkamiseen yleisöuimareina.

Valitettavasti suurimmaksi kärsijäksi esityksen mennessä läpi joutuvat junioriuimarimme, joille korotukset ovat pahimmilleen Masters-ryhmän uimareita huomattavasti suuremmat. Toisaalta junioriuimareillamme ei ole vastaavia mahdollisuuksia kuin aikuisilla, jotka pääsevät kulkemaan itsenäisesti muualle kuin Riihimäelle harjoittelemaan. Mahdollisen päätöksen seurauksena vain n. 20 % seuramme 10 – 16 – vuotiasta uimareista kykenee jatkamaan nykyisenlaista uintiharrastusta. Erityisen surullista tässä tilanteessa on se, että seurassamme harjoittelee useita junioreita, jotka ovat kansainvälisen menestyksen kynnyksellä.

Lopuksi näin itsenäisyyspäivän alla on hyvä muistaa, että Suomi on selvinnyt monesta nykyistä paljon pahemmasta tilanteesta ”kaveria ei jätetä”-asenteella. Toivomme, että Riihimäen kaupunki ei valmistellun esityksen mukaisella päätöksellä tule jättämään yhtään aktiivista kaupunkilaista tyhjän päälle- varsinkin, kun valtaosin päätöksen seuraukset kohdistuvat lapsiin ja nuoriin.

Hyvää itsenäisyyspäivää,

Riihimäen Uimaseuran Masters uimarit