RiUS pojille NSM viestikulta ja –pronssi

Espoonlahdessa uidut Grand Prix Challenge -uinnit 4.-6.7-2014  täydensivät tälle vuodelle uudistunutta kansallista arvokilpailujärjestelmää. Kun SM-uinnit ovat siirtyneet keskikesältä huhtikuulle, tarjosi GP Challenge -uinnit uusia kilpailumuotoja ja SM-viestejä.

Nuorten Suomen Mestaruusviesteissä RiUS:n pojat olivat hyvässä vireessä ja tuomisina NSM – kulta ja NSM – pronssi.

RiUS:n P-18 4 x 100 m sekauintiviestijoukkue Mikael Laakso 100 m selkäuinti (aika 01:01.90), Tuomas Tiainen 100 m rintauinti (aika 01:05.95), Niko Mäkelä 100 m perhosuinti (aika 57.14) ja Hannes Väre 100 m vapaauinti (aika 52.16) kauhoivat Nuorten Suomen Mestareiksi ajalla 3:57.15. Viesti oli tiukka ja erittäin kovatasoinen. Mikael ui hyvän aloitusosuuden päästäen  Tuomaksen kolmantena matkaan. Tuomas liukui vahvasti ottaen kiinni eroa kärkisijaan ja Niko pääsi matkaan lähes rintarinnan kärjen kanssa. Niko suorastaan lensi ja toi RiUS:n joukkueen viimeiseen vaihtoon ensimmäisenä ja ankkuri Hannes varmisti huikealla kauhonnallaan palkintokorokkeen ensimmäisen sijan.

RiUS:n nelikko Mikael Laakso, Tuomas Tiainen, Hannes Väre ja Niko Mäkelä nappasivat pronssia Nuorten Suomen Mestaruusuintien  4X100m Vapaauinnissa P-18 finaalissa ajalla 03:38.78. Mikael Laakso aika 56.33, Tuomas Tiainen aika 55.47, Hannes Väre aika 53.49 ja Niko Mäkelä aika 53.49. Mahtava taistelu, jossa kisaa käytiin ankkuriosuuden viimeisiin vetoihin asti.

Niko Mäkelä teki vakuuttavan vahvaa työtä myös henkilökohtaisella 50 m perhosuintimatkalla. Alkuerissä Niko ui oman ennätyksensä 25.20 sijoittuen neljänneksi. Semifinaalissa aika parani edelleen ollen 25.18 sijoitus viides ja finaalissa lajin nuorin osanottaja sijoittui ajalla 25.49 kahdeksanneksi.

Eveliina Pihkamäki liukui 100 m rintauinnissa alkueristä ajalla 01:17.31 finaalin. Finaalissa Eveliina paransi finaalissa ennätystään aamun alkueristä yli sekunnin ja sijoittui  kuudenneksi 100 m rintauinnissa ajalla  1:16.03.

Hannes Väre kauhoi alkuerien kahdeksanneksi 50 m selkäuinnissa ajalla 28.01, mutta finaalin Hannes jätti väliin, koska 4 x 100 m vapauintiviesti ja 50 m henkilökohtainen vapaauinti olivat kaikki niin lähekkäin. 100 m selkäuinnissa Hannes oli alkuerien 9. ajalla 1:00.60 ja 100 m vapaauinnissa 12. ajalla 53.47. Perjantai-illan viestiuinti uinti antoi osviittaa, että 100 m vapaauinnin ennätystä on mahdollisuus parantaa ihan uusille sekuntiluvuille tulevissa kilpailuissa. 50m vapauinnissa Hannes oli alkuerien 15. ajalla 00:24.50, joka oikeutti pääsyn illan finaaliin. Finaalissa hienoinen oman ennätyksen parannus aika 24.47  sijoitus 15.

Tyttöjen 4 x 100 m sekauintiviestijoukkue ui myös vahvasti. Noora Tuovinen 100 m selkäuinnissa aika 1:14.39 teki hyvän ja onnistuneen uinnin. Toisen osuuden 100 m rintauintia aika 1:18.37 uinut Lotta Ruhala liukui neljän uimarin ohi ja nosti RiUS:n joukkueen toiseksi. Eveliina Pihkamäki piti kolmannella 100 m perhosuintiosuudellaan  asetelmat ja lentävän lähdön aika 1:04.74 on erinomainen. Emmi Mustakoski RiUS -ankkurina piti sijoituksen hyvällä 100 m vapaauinnillaan aika 1:03.42 ja toi joukkueen toisena maaliin. Viestijoukkueen sijoitus 9. ajalla 4:40.92.

Mikael Laakso sijoitus 100 m rintauintimatkalla oli 11. uudella omalla ennätyksellä 1:06.96. Mikaelin taival eteni 50 m rintauinnissa alkueristä Swim off -paritaistelu kisan kautta finaaliin. Paritaistelussa mittaa toisistaan ottivat sijalle 16. samalla ajalla sijoittuneet Mikael Laakso ja Lauri Tolvanen. Swim off-kisassa Mikael liukui upeasti tehden siinä päivän parhaan 50 m rintauinnin ajan 30.34. Illan finaalissa Mikael liukui kolmen uimarin ohi ja  sijoitus oli komeasti 13.  100 m perhosuintimatkalla Mikael sijoittui sijalle 47. ajalla 1:03.68.

Tuomas Tiainen ui viestien lisäksi yhden henkilökohtaisen matkan 100 m rintauinnin ja sijoittui 14. ajalla 1:07.18.

Marianne Pihkamäki urakoi alkuerissä neljällä matkalla: 50 m perhosuinnissa Marianne ui uuden ennätyksen 30.13 ja sijoitus 29.,  100 m vapaauinnissa Marianne niin ikään paransi ennätystään lukemiin 1:01.66 ja sijoitus 19. 50m vapaauinnissa ajalla 28.68  sijoitus 41. ja perhosuinnin 100 m matkalla Marienne oli 13. uudella ennätyksellään 1:07.13.

Lotta Ruhala starttasi alkuerissä kaksi henkilökohtaista rintauintimatkaa. 100m rintauinnissa sijalle 11.  ajalla 01:18.38. ja 50 m rintauinnissa sijoitus 31.ajalla 36.38.

Noora Tuovinen  starttasi yhden henkilökohtaisen matkan 100 m selkäuinnin ja sijoittui 44. ajalla 1:15.54.