RiUS Masterit mitali- ja ennätysvauhdissa

Riihimäen Uimaseuran Masters-uimarit olivat mukana viikonloppuna 28.-30.3.2014 Lappeenrannassa käydyissä lyhyen radan Mastersmestaruusuinneissa.

Kisapaikka oli houkutellut mukaan myös melkoisen määrän kovatasoisia venäläisuimareita mukaan ja itänaapurit veivätkin melkoisen osan jaossa olleista mitaleista matkamuistoina.

RiUS:n saalis kuuden hengen joukkueella oli kuitenkin mukava. Mitaleita tuli kaikkiaan kymmenen, joista neljä oli kultaisia. Lisäksi lähes kaikki uimarit paransivat omia henkilökohtaisia ennätyksiä.

Eniten mitaleja rohmusi tuttuun tapaan Mauri Ekholm. Maukka palasi Riihimäelle kuuden mitalin kanssa, joukossa kaikki RiUS:n saamat kultamitalit. Ekholmin mitalit tulivat ikäluokassa 70-74.

Kisojen avauspäivänä RiUS:n Tuija Alanko piti hetken aikaa hallussaan jopa Suomen ennätystä. Alangon aika 800 metrin vapaassa oli 12.46,44. Se kesti SE-tuloksena 50-54 -sarjassa seuraavaan erään, jossa Vihdin Anna-Mari Käräjämies sen rikkoi. Tuijan kaulaan pujotettiin lopulta pronssimitali, kun Käräjämiehen ja hänen väliin tuli vielä yksi venäläisuimari. Tuijan mitalisaalis oli kisoista kolme pronssia. Kaksi muuta tulivat 100 metrin sekauinnista ja 50 metrin perhosuinnista. Lisäksi Tuijalle kirjattiin kolme pistesijaa.

Kolmas RiUS-mitalisti kisoissa oli Jorma Heinonen. Hän nappasi pronssit 200 metrin vapaauinnista ikäsarjassa 55-59. Jorma oli pisteillä myös 100 metrin vapaassa ja 50 metrin selkäuinnissa.

RiUS:n Mastereista mukana olivat myös Ari Savulahti ja Matti Saraneva ikäsarjassa 40-44 ja Ismo Voutilainen sarjassa 45-49. Savulahti ja Voutilainen pystyivät parantamaan kisoissa omia ennätyksiä. Voutilaisen paras sijoitus oli viides 200 metrin sekauinnissa.

Lappeenrannan kisat olivat kovatasoiset ja Mastersuimareiden määrä sekä laatu kasvaa koko ajan. Tästä esimerkkinä on esimerkiksi miesten 50 metrin vapaauinti, jossa oli kaikkiaan peräti 29 erää. Tasosta kertoo myös se, että kisoissa tuli lukuisten Suomen ennätysten lisäksi myös Euroopan ennätystulos miesten 4×100 metrin sekauinti viestissä.Sen kauhoi lahtelainen Speedo Masters-seura 160-199 ikäsarjassa.

Seuraavan kerran RiUS:n Masterit kilpailevat isommalla miehityksellä Jyväskylässä syksyllä pitkän radan mestaruuskisoissa. Suomalaisia huippuja nähdään kesällä myös Masters MM-uinneissa Montrealissa Kanadassa.

Teksti Pasi Natunen

Kuva:
RiUS:n iloinen Masterskuusikko Lappeenrannan hallin edessä kotiin lähdössä. Eturivissä mitalistit Tuija Alanko, Mauri Ekholm ja Jorma Heinonen. Takana Ismo Voutilainen, Matti Saraneva ja Ari Savulahti.

 LISÄÄ KUVIA TÄMÄN LINKIN TAKANA